Tre måder du kan gøre manden glad

Del artiklen

Her på den tunge side af 50 og med tre lange og en del korte forhold i rygsækken samt en karriere udi sex&samliv, kan jeg sikkerhed sige, at jeg IKKE ved, hvordan man gør en kvinde glad på den lange bane.

Tilgengæld ved jeg nogenlunde, hvad der gør manden glad – både på den korte og den lange… bane. Her er tre bud. Du er muligvis uenig. Så kan du jo fortælle det i kommentarfeltet:)

Glad kvinde

Øverst på listen over hvad der gør manden glad, er også den sværeste: En glad kvinde. En glad, blød og sårbar kvinde får manden til at føle sig god, stærk og mandig. Han føler, at han har gjort noget rigtigt, når hun stråler – når hun stråler, lyses han op.

Det er jo på sin vis et enormt ansvar at lægge på kvindes smalle skuldre, men med til billedet hører jo, at nedenunder alle artikler om mænd og hvad kvinder vil have lurer temaet: ‘Hvad kan jeg som mand/kæreste/sexpartner gøre for at gøre kvinden… glad.’

Noget af det er selvfølgelig i en lidt negativ kontekst: Hvordan kan jeg gøre for berolige dragen/hvad skal jeg gøre for, at mor blir glad?

Pikken

Lige meget hvor meget queerfeminister og socialkonstruktionister himler op om, at der IKKE er forskel på mænd og kvinder og mænd og kvinders seksualitet, så er mit bud, at neden under de kulturelle koder og og forventninger ligger nogle mere basale kræfter.

De kommer fx til udtryk i dette helt simple billede, som på godt og ondt er Carl-Mar Møllersk: Når pikken er glad, er manden glad. Føler manden, at han er i kontakt med sin pik, sin drift, sin potens, sin krop, er han ovenpå, maskulin, overbærende. Så kan problemer i parforholdet sagtens bæres.

Så hvordan bliver pikken glad? Anerkendelse fra hans elskede. Det kan være, men er ikke ensbetydende med pikros før, under og efter sex. Det er bredere, større end det (sorry).

Banal

Tag nu dette banale eksempel fra mit eget liv. Kæresten og jeg har haft vores udfordringer igennem en længere periode. Også sexperter fucker up, når der går kludder i finmekaniske psykologiske processer omkring afvisninger og misforståelser og pres og præstationsangst.

En mand kan føle sig afvist på et meget grundliggende niveau, når han synes, at hans begær efter kvinden bliver cock blocked på en ikke-favnende måde. Det handler IKKE om fornærmet og utilfredsstillet liderlighed som i ‘øv, jeg får ikke fisse, selv om jeg ved hun har.’ (Well, det kan også handle om det).

Det er jo i øvrigt heller intet sjovt i sex, hvis ikke begge er tilstede med al ønskeligt nærvær og liderlighed.

Problemet er snarere fornemmelsen af, at den kærlighed og det nærvær, der ligger bag begæret, afvises og føles forkertset.

Forspil

Jeg tror, hun havde besluttet sig for at kortslutte vores nuværende MO, hvor selve indledning og forspil kan blive akavet og drukne i metatanker om hvad partneren nu mener, tænker og lyster. Efter maden sagde hun, at hun ville se min pik. Der lå selvfølgelig implicit en lille ‘dette kan lede til sex,’ men det var ikke målet.

Jeg er ikke ekshibitionistisk anlagt, så det var i selv en på flere måder nøgen oplevelse at stå der foran hende, mens hun skiftevis kiggede skælmsk, indgående, nysgerrigt på pikken og i mine øjne.

Den blev halvstiv, hun aede den, roste den, den blev helstiv. Hun gav den simpelhen opmærksomhed og anerkendelse. Her kunne det godt være endt med netflix, tæt sammenslynget i sofaen – og jeg havde stadig været glad og fro. Vi knaldede dog.

Da vi gik i seng for at sove, holdt hun lidt i pikken, ikke seksuelt, mere betryggende, omsorgfulgt. Det var ikke sex, men anerkendelse af min pik, af mig. Det er anerkendelse i ordets anden betydning som i: ‘Jeg ser dig, jeg ser din pik, dit begær, og jeg behøver ikke at følge det op med sex.’

I dag er min kærlighed til hende stor. Mit begær mindre pikket og mere klar til at anerkende hende(s).

Gør mande glad med anerkendelse

Kvindens anerkendelse som bærende for mandens glæde går videre end pikros og opmærksomhed.

Når hun giver udtryk for, at hun ser og forstår og endda glædes over, hvad han gør (hans grønne bønner asian style, hans fodmassage, hans tjenestevillighed) og er (hans nærvær, hans dovenskab, egensind, hans omsorg) og over hans sårbarheder og fejl og potentialer, så vokser han og hans lyst til og evner til at være og måske blive en bedre mand.

Billedet over artiklen er taget af Jes Roger fra jesroger.dk

 

 


Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.