Mandecoach Jakob: Tantra er selvudvikling igennem din seksualitet

Del artiklen

LYT TIL PODCASTEN MED MANDECOACH JAKOB KÆRGAARD OM TANTRA HEROVER

Tantra mig her og tantra mig der. Jeg har som journalist arbejdet med jævnligt området i 20 år. Første gang jeg professionelt stødte på det, var da jeg som redaktionschef på mandebladet rapport en anelse uforstående redigerede en af journalisternes reportager fra en lingam-massage session (lingam er tantrisk for pik) med tilhørende detaljerede ‘sådan gør du’ fotos, og anden gang var et interview med en af landets første professionelle mandlige massører Niels Dencker, der blandt andet brugte sin penis til at massere kvinder. I mediets natur fokuserede vi mest på den seksuelle del af tantra.

Siden har jeg fået flere tantramassager og skrevet om dem, talt med adskillige tantrikkere, min gamle kollega sexolog Signe V. Bentzen faldt definitivt i tantragryden for en del år siden, og nu bruger hun også tantriske pricipper i en del af hendes sexologiske behandlinger, og for et par år siden var jeg i embeds medfør på mandecoach Jakob Kærgaards selvkultiveringkursus.

Jeg har talt med tao-tantrabehander Trine (der går så meget op i det, at hun kalder sig Tao til efternavn) om tantrisk hokuspokus og helkropsorgasmer, jeg har talt med tantrabehandler og fået parbehandling af Nina, ligesom tantrabehandler Celestine har delt sine tanker om, hvordan hun bruger tantra privat.

Alligevel forekommer tantra og helt tantrauniverset en anelse gådefuldt, idet der er en stor og for mange vigtig spirituel overbygning. Og jeg har det som bekendt en anelse stramt med det spirituelle.

Derfor tog jeg hjem til Jakob Kærgaard for at for ham til at fortælle, hvad tantra kan bruges til og om det ikke er lige lovlig kultisk det hele. Lyt til podcasten herover. Jeg synes, vi kommer fint omkring emnet, omend lyden er lige lovlig hård med rumklang fra den sparsomt møblerede stue.

 


Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.