Iza om romantik: Derfor hader jeg Valentinsdag

Del artiklen

Hvad elsker du mest ved Valentinsdag? Hvad er den bedste gave, du har fået denne dag? Hvad er det bedste sex, du har fået i forbindelse med Valentinsdag? Det bliver Iza spurgt om, og her er hendes direkte svar:

Ingenting, nul og niks – der skal ikke en mærkedag til, for at jeg kan dyrke sex!

Jeg hader Valentinsdag – og det er ikke så lidt, fordi der skal normalt rigtig meget til, at jeg bruger ordet hader. Men jeg både hader og afskyr Valentinsdag af flere grunde.

Iza er 40, mor til tre og skriver om sit sexliv her på nytomsex.dk og på twitter.

Blomster

Første og mest åbenlyse grund er, at det er en dag lavet for blomsterhandlere og alle, der forhandler chokolade pakket ind i hjerteformede æsker.

Anden grund til, at jeg hader Valentinsdag, er, at jeg grundlæggende mener, det er forkert på alle planer kun at sætte kærligheden i fokus den ene dag om året. Det burde være omvendt, at man havde en dag om året, hvor man intet gjorde ud af,at erklære sin kærlighed til sin partner og resten gjorde man.

Valentinsdag

Jeg vil ikke have dikteret, hvornår jeg skal erklære min kærlighed, og hvornår det er mere ligegyldigt.

Jeg er træt af veninder, som ser forkert på mig, når jeg fortæller, at jeg har frabedt mig noget i forbindelse med Valentinsdag.

Jeg synes, det er helt absurd, når jeg henter mit mellemste barn i skolen, og han fortæller, at de skal skrive et valentinsdags kort til en pige, han synes er sød i klassen.

Naturligt

Kærligheden bør og skal komme naturligt og ikke presses ind i en kalender ,som alt mulig andet efterhånden bliver. Folk må gøre, som de vil og fejre, hvad de vil. Jeg vil bare ikke have, at der grundlæggende ligger et forventningspres fra omverdenen om, at man for alt i verdenen skal fejre Valentinsdag med blomster, chokolade og romantisk sex.

Er jeg uromantisk, kold og kynisk?

Måske, måske er jeg mere realistisk og praktisk. Jeg elsker små romantiske overraskelser, men det skal gerne være spontant og ikke opstillet. Den første Valentinsdag efter, jeg havde lært min mand at kende, skulle han på en længere forretningsrejse, og vi skulle være væk fra hinanden i knapt 3 uger.

Han kendte godt min holdning til Valentinsdag og var vist mere eller mindre lettet over, at han ikke skulle i diverse blomster/chokolade eller smykke-forretninger for at tilfredsstille mig.

Chokolade

Han rejste om morgenen på Valentinsdag, og jeg havde ikke tænkt videre over den dag andet end jeg skulle undvære ham så længe.

Om aftenen da jeg skal i seng, mærkede jeg under hovedpuden en hård æske. Æsken var fyldt med det billigste chokolade fra Netto, mit ynglingschokolade.

Jeg blev et kort øjeblik svag og tænkte, at vi måske fremover alligevel skulle fejre Valentinsdag. Heldigvis kom jeg til fornuft, og vi fejrer ikke Valentinsdag, men jeg får med jævne mellemrum min ynglingschokolade. Flere gange om året, ikke kun Valentinsdag. Hvor heldig er jeg lige?!

 


Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.