Erotikbloggen: Me TJ – you Jane Doe/en rigtig mand har en plan III

Del artiklen

To artikler på eb.dk i disse dage handler om et af mine favoritemner. Hvordan bliver vi de mænd og de kvinder, vi gerne vil være – altså på en på god dag med vinden i ryggen og solen højt på himlen…

Eller som de siger i amerikanske film om krig, manddom og broderskab: Be All You Can Be!

Som inkaneret eneboer og selvvalgt særling kan jeg have nok så mange ideer om, hvem jeg er og hvad jeg kan og en endda hvad jeg vil. Desværre er det kun ude i det virkelige liv, det betyder noget. Rigtigt. Selvfølgelig kan man have et rigt (indre) liv i isolation, men, men, men…

Jeg har en ven, Nifleren, som i mange år har valgt at leve sit liv kun på egne præmisser. Intet job. Ingen penge. Ingen forpligtelser. Uden for Systemet og under radaren. Og det er gået i et stykke tid. Men nu går det ikke længere. Verden har indhentet ham, og han må nødtvungent begive sig ud i den. Hvor meget jeg end solidariserer mig med ham og forstår hans berørings- og livsangt (det ville han nok ikke selv kalde det), tror jeg, at det i sidste ende er en blindgyde. Det er først i mødet med den vederstyggelige verden, vi rigtigt finder ud af, hvem vi er, er min lommefilosofiske udgave af kloge mænd kloges tanker. At man så måske finder en, man ikke helt håbede på, er en anden og mere traurig historie.

Min ekskone (ja, hende denne blog indirekte handler om) var til middag igår, da vi havde fået skaffet en ny Perle til vores datter. Hun fortalte, at hun nok skulle flytte fra sin kæreste – ham hun gik til, da hun gik. Og et sug af sort savn faldt igennem mig – på min datters vegne. Fordi hun har knyttet sig til den anden mand og hans datter, tror jeg, hun vil blive ked af det, når de skal flytte. Jeg fik ondt af hende, og jeg fik ondt af eksen. Ikke så meget pga hendes eventuelle kvaler med kæresten, mere at hun nu måske skal gennem en erkendelsesprocess, hvor hun måske vil indse, at det er hendes datter, der betaler prisen. 

Selvfølgelig satte det også nogle tanker i gang i mig. Hvad ville jeg gøre, hvis hun på sigt ville noget med mig igen. Og det, jeg kom frem til der i køkkenet på den mandag i januar, mens jeg snittede hvidkål til salat, var, at det var næsten umuligt at danne billeder af os i seksuelt samkvem – kun følelser af afstand og manglende øjenkontakt sivede gennem mig.

Er jeg så færdig med hende? Selvfølgelig ikke. Hun er en permanent del af mit liv. Det. Holder. Aldrig. Op. Men jeg er en anden end den, jeg var. Og hvem er den mand så? Er det manden, der, når vinden er rigtig, kan sige til en kvinde ‘Me TJ – You Jane Doe’ og slæbe hende hjem i håret? Er det ham, der stadig har granatchok efter hans ægteskab eksploderede mellem hænderne på ham? Er det manden, hvis intense selvoptagethed lægger en mat hinde af indifference mellem verden og ham? Er det ham, der kun vil have kvinder, der ikke vil have ham? Er det manden, der balancerer på mørkets kant- with one hand waving free?

Eller er det ham, der længes ud, men aldrig har haft længere hjem? Og er den mand mig, eller er det bare noget, jeg leger?

 

 

 

  

 

 

 


Del artiklen

4 tanker om “Erotikbloggen: Me TJ – you Jane Doe/en rigtig mand har en plan III

 • 28. januar 2009 at 14:44
  Permalink

  nazimoar – ja, det er vel også den erkendelse, jeg er kommet frem til. jeg fik bare ondt af hende. fordi jeg er så bløøøøød. hippiefar

  Svar
 • 28. januar 2009 at 11:38
  Permalink

  Da jeg ganske tæt på nytår sad sammenbøjet, grædende og helt tømt for håb og vilje, sagde en god ven til mig : Du skal lade være med at gøre dig så mange tanker og forhåbninger om andre menneskers evner, vilje og muligheder for at rumme det, du ønsker de skal rumme. Regn i udgangspunkt med ingenting. Ikke fordi du er pessimist. Men fordi han ikke giver dig grund til at tro. Alt det der kommer, kan du derfor tage som en positiv oplevelse. I ER uenige. I bliver sikker ALDRIG enig. Men hvis du holder op med at forvente det – så vil det ikke gøre ondt på dig længere.

  Jeg tror, han har ret. Man skal ikke gøre sig håb og tanker om sine eks-kæresters erkedelsesprocesser. Heller ikke på sine børns vegne. Det kan hverken du eller din datter bruge til noget.
  Brug din energi på at være hendes dejlige hippi-far. Give hende plads, rum og din vidunderlige evne til at elske hende med hud og hår.

  De bedste tanker
  Nazi-moar 🙂

  Svar
 • 27. januar 2009 at 15:32
  Permalink

  Du er på en rejse.
  Det.Holder.Heller.Aldrig.Op.

  Svar
 • 27. januar 2009 at 14:46
  Permalink

  På et eller andet tidspunkt går det op for en man er hverken og, både eller.

  Er det lettere at være den som går, end den som bliver gået? I nogen situationer er det.
  I min var det den vanskeligste beslutning jeg til dato har taget. At gå.
  Som livrederen der må slippe den druknende, for ikke begge drukner, måtte jeg tage den tunge beslutning at redde 1 liv. Mit. Jeg kunne ikke redde begge. Jeg havde forsøgt, kæmpet.

  Efter jeg var gået oplevede jeg en verden eksplodere omkring mig, ind i mig. Granatchokket kom efter, af lige dele sorg som genopstandelsens livgivende ånde som pustes ind i mig. Jeg vågnede, jeg sansede, jeg blev…hverken og, både eller.

  Jeg spørger ofte mig selv hvorfor jeg vil have dem, som ikke vil have mig… mit svar til mig selv er, når jeg i et klarheds syn ser på realiteterne, at;
  Det er forbandet trygt at vide jeg mister, mit tab bliver ikke så smertefuldt for jeg ved det vil komme, jeg forventer det… og jeg slipper for at åbne mig helt op, lukke helt ind…kun lidt, kun lige nok, til jeg mærker, sanser og tør nyde og tage imod.

  LilleQ

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.